Ninetology Stealth i7520

Stealth i7520 merupakan peranti pintar keluaran syarikat tempatan; Ninetology, yang dikuasakan dengan Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) dan spesifikasi pertengahan.

ninetology_stealth

Spesifikasi Ninetology Stealth i7520;

Network : GSM 850/900/1800/1900 MHz – WCDMA 2100 MHz
CPU : 1GHz Processor
RAM : 512MB
Operating System : Android 4.0 (ICS)
Display : 5.2 inch, WVGA, Touch Screen
Memory : Internal Storage – 2GB, External Storage – Up to 32 GB
Camera : Primary – 5.0MP with LED flash, Secondary – VGA
Connectivity : GPS, A-GPS, WiFi, FM, Bluetooth
Battery : 2200mAh

Reviu dari beberapa pengguna dalam forum Lowyat mengatakan mereka sangat berpuas hati dengan peranti ini dan tidak menghadapi masalah dengan prestasi ketika multitasking dan permainan.

Ninetology Stealth i7520 boleh didapati di pasaran dengan harga RM800 sahaja. Digi juga ada menawarkan peranti ini dengan harga RM799, didatangkan bersama Starter Pack percuma. Atau anda boleh dapatkan di mudah.my pada harga serendah RM650.00 sahaja.

Gambar kredit kepompong@lowyat;

Tagged with 

17 thoughts on “Ninetology Stealth i7520

  1. pertama kali dengar jenama ni..

  2. wow! serious murah! design belakang macam HTC 8S, logo tu macam logo Beat Dr. Dre la..

    specs nampak ok, harga die memang berpatutan.

  3. saya baru beli isnin lepas. perform well. internet surf ok, game main ok. battery kalau standby tahan lama. kalau on internet sepanjang hari boleh tahan dari pagi hingga tengah malam

    • terbaik…perkembangan positif daripada industri komunikasi tempatan

    • aku pon dah pakai .. tapi sim kat atas kua noti –> restricted acces changes.. sim card slot 2 aku hilang line .. yang laen semua oke.. surfing semua smooth .. cun .. batery standby sampai tgh malam .. kalo heavy use boleh tahan 9-10jam with battery saver

  4. Saya juga memiliki Ninetology Stealth i7520….
    cuma ada satu kekurangan ianya kurang kuat pickup coverage sbb sebelum ni sy pakai Galaxy Y tiada masaalah langsung dgn coverage didalam rumah surve internet sgt laju…. apabila dgn Ninetology Stealth i7520 sy kena duduk diluar rumah baru bleh laju sikit…..
    yg lain tiada masaalah TERBAEK…!!!!!

    Harap dpt dinaiktaraf untuk masalah ini…

    • hmm menarik…1st kelemahan yg ak dgr pasal ninetology ni….tak pasti plak samada ni problem model stealth ni je ataupun semua device ninetology ada problem sama..

      • stealth 1 sy pon sama jugak..coverage mmg teruk..inside building lagi teruk..internet mmg out klau dlm building..tuka simkad kat hp lain ok je internet n call..ada sape2 tau x cane nak solve issue coverage ni?

  5. mna ko dapt case tu?

  6. hp ni gne stu sim or dua sim???

  7. Sy pom pkai gop fon tuh…ok jep sume nya..cuma satu aje mslh..sy nk cr casing nya..mana ley sy dpt?

  8. ade faisal says:

    mas.. iklw di bogor jual hp nine i7520 nya di mna yaa??