[Infografik] Tips Membeli-belah di Atas Talian

Beberapa tahun lepas, tidak ramai yang berani mengambil risiko membeli-belah diatas talian. Kemudian, perniagaan seperti ini terus berkembang seperti cendawan tumbuh selepas hujan. Hari ini, membeli-belah atas talian menjadi pilihan ramai memandangkan ia lebih mudah dan tidak memenatkan. Hanya duduk dihadapan komputer, menyelak katalog di laman web, dan klik sahaja beberapa kali, barang yang dibeli akan tiba di hadapan pintu rumah. Urusniaga mudah ini bagaimanapun masih ada risikonya. Infografik dibawah memberikan beberapa tips untuk membeli-belah di atas talian;

onlineshopping_tips

sumber : TrendMicro

p/s : maaf lama tak update. Agak sibuk dengan beberapa projek baru. =)

Tagged with 

2 thoughts on “[Infografik] Tips Membeli-belah di Atas Talian

  1. Aku lebih suka beli kat facebook dan add dgn owner dia..lebih selamat rasanya..

    • bergantung kepada keselesaan…beli kat mudah@lelong, kalau kita dah tau reputasi penjual tu macamana, takde masalah