HTC bakal menghentikan Sense Backup Services

HTC merancang untuk menutup perkhidmatan cloud backup HTCsense.com pada 30 April dalam persediaan untuk pelancaran “perkhidmatan yang baru dan lebih baik,” katanya dalam laman webnya.

Perkhidmatan HTCsense.com membolehkan pengguna telefon HTC menyimpan salinan kenalan, mesej, sejarah panggilan dan gambar geotagged di atas awan.

htcsense.com shutdown

Perkhidmatan tersebut akan dihentikan selepas 30 April, apabila HTC merancang untuk memadam data pelanggan, syarikat itu berkata di laman web HTCsense.com. Sementara itu, pengguna digalakkan untuk memuat turun data mereka. HTC menawarkan tip tentang bagaimana untuk berbuat demikian.

Ia juga menunjukkan bahawa pengguna melawat Google Play, Android Market yang baru-baru ini dijenamakan semula, untuk melihat bagi aplikasi cloud storage yang mungkin memenuhi keperluan mereka.

HTC tidak berkata bila satu perkhidmatan baru akan dilancarkan.

Awal tahun ini, HTC berkata ia merancang untuk melancarkan Sense 4, versi terkini perisian yang berjalan pada telefon Android. Peranti HTC One, yang akan datang dengan Sense 4, akan dapat menggunakan 25 GB simpanan percuma dengan Dropbox. Perkhidmatan yang akan disepadukan dengan Sense 4 supaya pengguna boleh menyimpan gambar dalam talian pada Dropbox.

sumber : PCWorld

Tagged with 

Comments are closed.