Quadrocopters : Robot terbang yang sangat cool (dan menakutkan)

quadrocopterSekumpulan penyelidik dari Universiti Pennsylvania,General Robotics, Automation, Sensing and Perception (GRASP) telah mencipta robot terbang yang diberi nama “quadrocopter”. Video yang dihantar ke laman YouTube menunjukkan demo kebolehan robot kecil tersebut untuk diprogram dalam formasi yang menakjubkan.

p/s : Cool?. OK sekarang bayangkan ribuan quadrocopters yang dilengkapi senjata (pistol kecil, renjatan elektrik atau mungkin suntikan racun) terbang dalam formasi dan mengejar anda. Huh, menakutkan.

Tagged with 

2 thoughts on “Quadrocopters : Robot terbang yang sangat cool (dan menakutkan)

  1. helicopter jenis ada kan dalam dunia sebenar?? Ke aku tengok dalam movie…
    sekarang teknologi macam2.. nanti bila ada quadrocopters datang kat kita, kita fikir “oww.. cuternya” .. then , ppuuuffff release poison.. he3!

    • yg btol2 ada 2 kipas je kot…haha…cute kan?…thats why la aku kata menakutkan…rofl..

      p/s: mmg btol ah problem komen…hadoi…ntah bila aku nk betulkan…bz gila skang…blog pon dah bersawang je nih