Megaupload.com mangsa pertama SOPA

Laman perkongsian terbesar dunia, megaupload.com semalam menjadi mangsa pertama SOPA, dalam usaha US memerangi cetak rompak. LA Times melaporkan, megaupload menyebabkan kerugian USD 500 juta, dan pemiliknya mengaut keuntungan lebih USD 175 juta.STOP SOPA

Laman perkongsian lain dijangka menerima nasib serupa dalam jangkamasa terdekat.

p/s : fine…tutup la semua…pasni kita layan solitaire ngan spider je…

Tagged with 

16 thoughts on “Megaupload.com mangsa pertama SOPA

  1. Takkanla kot, SOPA dah kena sekat dah pun,.. diorang akan cuba buat yang baru plak

  2. jadi lepas nie aku malas la nak download macam – macam,,,

  3. lepas ni..siapa plak yang menyusul..

  4. Bro silap info la.. bukan sebab SOPA, MU kena tutup.. Diorg ada extra undang2 yg boleh tutup apa2 website jika didapati “bersalah”.. dah start 2 thn lepas tp bru sekarang diorg tutup website yg popular..

    tahun lepas diorg sasarkan website2 yg “kurang popular” 😛

  5. aku x guna pon megaupload, aku guna mediafire jer, hehe

  6. SOPA ditangguhkan dulu buat sementara ne memandangkan banyak tentangan,selalu guna mediafire jer

  7. selepas nie giliran yang lain pulak kot,,,

  8. Sebenarnye megaupload punya toke ada buat menda lain tu. sbb tu US x puas hati, untung dia besar sgt