Samsung Galaxy Note : Gadget pilihan dunia

*Entri Khas untuk Contest Gadget Impian Denaihati.com. Mohon bantuan pembaca untuk like, tweet, +1 dan komen entri ini. Jutaan terima kasih diucapkan kepada semua yang membantu =D

Ada beribu sebab untuk saya memiliki Samsung Galaxy Note ni. Tapi antara sebab-sebab utamanya;

1. Skrin Super AMOLED Plus, 5.3 inci – paparan besar, terang dan nyata!

2. 1.4 GHz processor – prestasi mantap!

3. Bateri 2500MHz – kompem tahan lama ni!

4. S Pen – senang nak menulis

Ni pulak full specification yang saya grab dari laman web Samsung;

Network

HSPA+ up to 21Mbps 850/900/1900/2100

EDGE/GPRS 850/900/1800/1900

Processor
1.4GHz Dual Core Processor
Display
5.3″ WXGA (1280 x 800, 285 PPI) screen*
HD Super AMOLED
Platform
Android™ 2.3(Gingerbread)
Camera
Main(Rear) : 8 MP with LED Flash / Front : 2 MP
Action Shot, Beauty, Panorama Shot, Smile Shot
Video
1080p Full HD video recording & playback
Recording: 1080p@24~30fps/ Playback: 1080p@30fps
Codec: MPEG4/ H.263/ H.264/ DivX, Xvid, WMV, VC-1
Audio
Codec : MP3, AAC, AMR, WMA, WAV, FLAC, OGG
Music Player with SoundAlive
3.5mm Ear Jack, Stereo FM Radio with RDS
Multi Input
Full touch
+ S Pen (Advanced smart pen)
Connectivity
Bluetooth® technology v 3.0 + HS
USB 2.0 HOST
Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Wi-Fi Direct
Sensor
Accelerometer, Digital compass, Proximity, Barometer
Memory
16GB Internal memory + microSD (up to 32GB)
Size
146.85 x 82.95 x 9.65 mm, 178g
Battery
Standard battery, Li-on 2,500 mAh
Value-added Features
Samsung Touchwiz/ Samsung Live Panel UX
S Memo/ S Planner/ S Choice (Apps for GALAXY Note)
Samsung Apps
Samsung kies 2.0 / Samsung kies air
Social Hub, Readers Hub
Google™ Mobile Services : Gmail™, Google Talk™, Google Search™, YouTube™, Android™ Market, Google Maps™ with Google Places™ and Google- Latitude™

A-GPS

Sekali lagi, mohon bantuan rakan-rakan untuk like, tweet, +1 dan komen di entri ni..Terima Kasih!

“Contest Gadget Impian anjuran Denaihati.com ditaja bersama oleh Eizil.comAnarm.neteQurban.comSilver Asia Sdn BhdKedai Kak Siti, Rakan Niaga Al Ansar dan Serverfreak“.

Tagged with 

55 thoughts on “Samsung Galaxy Note : Gadget pilihan dunia

  1. sokongan dah diberi..like,tweet,+1..salam perkenalan dari saya..

  2. salam..sama la gadget impian..good luck ya..

  3. ramai jugak nak gadjet ni yea… all the best!

  4. semoga berjaya ok? =)

  5. gud luck juga dari chii..nnt kalo da dpt samsung note ni..jgn lupa kasi chii pinjam ye :p

  6. salam , nampaknya ramai peminat samsung ye ..

    saya support blog anda dengan tweet , like dan G+ ek

  7. good luck bro,sama-sama kita support ok

  8. Wow!! Dasat gak Samsung Galaxy Note nih… AMOLED lagi… Hu hu hu hu… Apapun trimas sbb tggalkan komen dalam blog… Good luck!!

  9. Sekali lagi jutaan terima kasih diucapkan kerana berjaya menjadi peserta Contest Gadget Impian peringkat 1 dan semoga berjaya. berusaha, berdoa dan bertawakal kepada Allah s.w.t. insyaAllah.

    Sentiasalah melawat Denaihati untuk mengetahui update terkini contest dari masa kesemasa.

  10. datang bg sokongan untuk rakan contest.. semoga berjaya.. like,tweet,+1..done…
    good luck ye…

  11. semoga berjaya bro dan NOTE paling terbaik sekarang..yeah bagi saya NOTE serba boleh..

  12. Gudluck 🙂

    Dah Tweet…dah Like…dah Google+

  13. my vote for you here…. gud luck to both of us… 😀

    Kalau anda minat, tolong komen, like, dan tweet ye? hehe kalau minat la… ahaks~

    http://kaizenshinobi.com/2011/11/alkisah-gadget-impian-untunglaaa.html

  14. Saya datang bawa like,+1,tweet dan komen pada blog anda.hehe

  15. singgah lagi , bagi satu mata heeh

  16. dah like sbgi sokongan…good luck

  17. datang membalas sokongan..ramai yg dasyat² kan?siap dah 3k likes

  18. komen lagi sekali lah..goodluck!!!!!!

  19. hye datang dari contest denaihati…
    jemput2 datang, komen2, and like2 sini ye 🙂 |DenaiHati Impian Menjadi Kenyataan|

  20. dan +1 untuk anda

  21. Gud luck ya.. 🙂

    Belanja sy Like @ Bumilangkawi Homestay

  22. selamat berjaya… dah g+ dan RT

  23. Sama ler gadjet pilihan kita..hehe..Dh vote..Like, G+1, RT & komen..Good Luck! tolg gak yer.. http://eiz1004.upprofits.com/samsung-galaxy-note-sebaga-gadjet-impianku/

  24. support | good luck ^^

  25. singgah support di malam hari…