10 perisian yang anda perlu ada untuk menjadi penggodam (hacker)

Siapa nak jadi hacker perlu ada semua perisian ni!

Bercita-cita nak jadi hacker?. Belajar guna semua software ni. huhu. (sekadar perkongsian)

hacking software

1. Nmap

Nmap (Network Mapper) adalah perisian sumber terbuka (open source) yang digunakan untuk penerokaan rangkaian atau pengauditan tetapan keselamatan.

Nmap – http://www.insecure.org/nmap/download.html

2. Nessus Remote Security Scanner

Pengimbas kelemahan (vulnerability) yang paling popular. Digunakan di lebih dari 75.000 organisasi di seluruh dunia.

Nessus – http://www.nessus.org/download/

3. John the Ripper

John the Ripper biasanya digunakan untuk mengesan kata laluan UNIX yang lemah.

JTR – http://www.openwall.com/john/

4. Nikto

Pengimbas web server untuk mengenalpasti fail-fail berbahaya dan CGI.

Nikto – http://www.cirt.net/code/nikto.shtml

5. SuperScan

Mengimbas TCP port.

SuperScan – http://www.foundstone.com/index.

6. p0f

P0f v2 mengenalpasti OS sesebuah sasaran tanpa membuat sebarang hubungan aktif (active connection) dengan mesin sasaran.

p0f – http://lcamtuf.coredump.cx/p0f/p0f.shtml

7. Wireshark

Perisian berasaskan untuk menganalisis network protocol untuk mengenalpasti kandungan sesebuah kerangka rangkaian.

Wireshark – http://www.wireshark.org/

8. Yersinia

Yersinia peranti rangkaian yang dicipta untuk mengambil kesempatan keatas kelemahan dalam Layer 2 protocols.

Yersinia – http://yersinia.sourceforge.net/

9. Eraser

Eraser perisian keselamatan untuk Windows untuk membuang data sensitif dari hard drive, dengan cara overwrite beberapa kali dengan paten tertentu

Eraser – http://www.heidi.ie/eraser/download.php

10. LCP

Kegunaan utamanya untuk mengaudit kata laluan pengguna Windows

LCP – http://www.lcpsoft.com/english/download.htm

sumber : hacknmod

8 Comments

  • Nice info bro…nak tanya…macam mana hang buat share button tuhhh…??

    • button tu guna plugin..wordpress punya plugin : Facebook,Twitter,Google plus one Share Buttons

  • hahahah terbaeklah abis tu klu kat opis dah blok segala benda boleh buka ke????hahahah otak jahat :)

    • err..tak tau plak…saya bukan hacker…tak guna pon benda2 nih n saya tak otak jahat macam cik kasut…muahahahaha

  • semlm try dowload ultrasuft sekal apa yang kena blok kat opis boleh buka walaupun lambat sekali ari nie trus tak boleh buka…hahahaha cepat no orang bahagian it nie dapat detech….kedekut nak pakai beruk…wakakaka…tah2 pas ni blog nie pun pun leh baca jer kalau nak komen kenalah pakai beruk.tp 2 ok ler lagi at least leh baca ada yang blog len langsung tak boleh buka…very the kedekut.cam ne sabo jelah

    • klu xleh guna ultrasurf, try guna custom dns ar…google punya;

      “IP addresses 8.8.8.8 and 8.8.4.4 as your DNS servers”

  • nice one..Pakai Backtrack linux semua dia dah sediakan..tggl cara nk guna je =P

  • hahaha aq suka hacker