Printer BROTHER berbaloi-baloi

image

image

Sape2 yang tengah merancang nak beli printer, saya sarankan beli printer BROTHER. Jimat dan senang. Saya dah guna banyak jenama lain sebelum ni,tapi kebanyakannya tak lama sebab katrij cepat rosak.

Satu perkara yang paling suka pasal printer BROTHER ni, dia ada sediakan ink tank yg besar dan mudah refill. Jenama lain pun ada tapi semuanya perlu modify dan lekatkan tank di luar. Penggunaan external tank pada jenama lain juga kurang efektif sebab katrij ink akan rosak selepas beberapa ratus cetakan.

Satu je perkara yang perlu korang take note kalau guna printer BROTHER ni. Jangan biar tak guna lama-lama. Sekurang-kurangnya seminggu kena guna 3-4 kali. Tak kisah la sikit ke banyak kita print. Yang penting ink dia ada pergerakan. Sebab kalau lama tak guna, ink di bahagian dalam dia akan keras dan katrij dalaman dia akan rosak.

Printer ni sangat sesuai untuk kegunaan pejabat ataupun student yang kerap print nota, assignment dll.

Saya gunakan model MFC-J415W di pejabat. Senang sebab model ni ada wifi dan fax. Tak perlu beli fax machine. Printer pun boleh share melalui wifi tanpa perlu sambungan kabel.

p/s: Letih juga menaip post panjang-panjang guna handset nih….huhu

Tagged with 

2 thoughts on “Printer BROTHER berbaloi-baloi

  1. nak tanya..baru2 ni saya beli printer ni, then install la tank ink tu..kat led screen tu muncul cover is open..huhuhu..macam mana ek..

    • klu bro perasan kat gmbr tu, atas tank merah ada benda kaler putih tu kan?..kat situ ada satu suis utk detect cover buka@tak…benda putih tu saya sumbat kat situ supaya dia detect cover sbg close..