Google vs Yahoo : bandingkan kedudukan blog anda

Kedudukan blog pada search engine memberi impak besar kepada trafik masuk. Pernahkah anda membandingkan kedudukan anda di enjin carian yang berbeza?. Bagaimana melakukannya?. Buka tab/window berbeza pada browser?. Ada satu cara lebih mudah. Kedudukan blog di Google dan Yahoo boleh dibandingkan menggunakan GoogleGuy. Hasil carian ditunjukkan secara bersebelahan.

google vs yahoo

Dengan cara ini, hasil carian pada Google dan Yahoo dengan lebih mudah tanpa perlu membuka tab/window browser yang berbeza.

Tagged with 

4 thoughts on “Google vs Yahoo : bandingkan kedudukan blog anda

  1. selalu org akan crik guna google jgak kn? sbb crian dia lbih byk bbnding yahoo..

  2. Baru tahu ada GoogleGuy ni..senang terus compare camtu jer tanpa kena buka satu-satu..tapi dari pengetahuan bro, enjin carian yahoo ni ramai ke guna?

    • kalau kira percent pengguna berbanding google mmg macam tak ramai…tapi kalau 1% pengguna yahoo daripada sejuta orang pun, byk jugak potensi trafik..