20 juta pengguna Google+ dalam 3 minggu

Mark Zuckerberg pasti tak senang duduk apabila mengetahui rangkaian sosial Google ; Google+ berjaya mencapai 20 juta pengguna dalam masa 3 minggu sahaja!. Laman comScore melaporkan, Google+ mencapai 20 juta orang pengguna pada 19 Julai 2011, hanya selepas 3 minggu dilancarkan pada 29 Jun 2011. Angka ini adalah sesuatu yang sangat memberangsangkan bagi sebuah aplikasi yang baru.

Walaubagaimanapun, sebagai konglomerat internet terbesar dunia, dengan lebih 1 billion pengguna, Google memang berpotensi mendapat jumlah pengguna yang ramai dalam tempoh yang singkat.

Google PlusUntuk makluman, pengguna yang berminat untuk Google Plus kini masih memerlukan invitation (jemputan) sahaja. Sesiapa yang berminat untuk mencuba, boleh berhubung dengan saya supaya saya boleh menghantar invitation kepada anda (pengguna GMail sahaja)

update :

Google+ invitation kini boleh dihantar menggunakan link (tanpa perlu email)..Jadi sesiapa yang berhajat mencuba Google+, anda boleh terus menggunakan pautan ini : Google+ Invitation

5 thoughts on “20 juta pengguna Google+ dalam 3 minggu

  1. Aku percaya satu hari nanti google+ akan diminati ramai.

    • yup…lepas google umumkan pasal social network baru dia je, saya dah agak ia akan jadi lebih hot daripada fb..sebab tu zuckerberg kelam kabut perkenal macam2 aplikasi baru kt fb

  2. tq in advance…
    tolong invite saya untuk google+

    antipopevent@gmail.com

    tq skali lagi

  3. ya memang cepat… satu persaingan yang hebat… tapi masih lagi ada kekurangan lagi g tambah nih…

  4. standard ar…even facebook yg dh lama hidup masih ada kekurangan