Bikini berkuasa solar

Seorang pereka dari New York, Andrew Schneider telah mencipta bikini yang dilengkapi kuasa solar. Bikini tersebut mampu menyediakan kuasa elektrik yang cukup untuk menghidupkan iPod.

bikini berkuasa solar

Pakaian mandi berteknologi tinggi tersebut terdiri daripada jaluran photovoltaic [solar] dan sambungan USB yang dijahit dengan bebenang konduktif.

Schneider kini menerima tempahan untuk ciptaan tersebut pada harga USD200 (lebih kurang RM 600).

p/s: Model Seksi dijual berasingan.

sumber : BannedInHollywood

Tagged with 

6 thoughts on “Bikini berkuasa solar

  1. hahaha.. bikini pelik.. waterproof ke apa, kalo tak boleh terkena electric shock 😛

    • tak tau la waterproof ke tak….mmg pelik kalau bikini tak waterproof…hoho…

      tp klu kena electric shock pon rasa geli2 je kot…hahaha

  2. menarik kot!! hehehe..
    macam ni pon ade eh..

  3. adess apa la fungsinya sgt tu haha