Cas telefon tanpa wayar

Zaman ini adalah zaman dimana semuanya dilakukan tanpa wayar (wireless). Trend terkini, pengecas tanpa wayar (wireless). Satu masa dahulu, ia dianggap mustahil untuk dilakukan.

Salah satu pengeluar wireless charger  adalah Powermat. Syarikat tersebut terkenal kerana produknya yang pelbagai. Kebanyakan produk Powermate adalah untuk iPhone, HTC, Nintendo, dan Blackberry, tetapi jenama-jenama lain juga turut disokong.

Berbagai pilihan produk;

wireless chargerwireless charger

Saya tak pasti samada produk Powermat ni ada dijual di Malaysia [dah lama tak ke Lowyat]. Tapi jika ada yang berminat, boleh beli secara online di laman web rasmi Powermat.

p/s:  Smart gak benda ni. Letak je handset, on switch. Tak perlu nak cucuk-cucuk lagi. Tapi lagi cool kalau cas iPhone dengan charger ni. Kesimpulan – beli iPhone dulu ah, baru beli Powermat ni..hoho

Tagged with 

20 thoughts on “Cas telefon tanpa wayar

  1. ini kalau time terdesak sesuailah guna… kalau dah kat rumah, guna letrik sude…

  2. sesuai guna untuk travel nih..

  3. Trendy sungguh pengecas ne,best kalau boleh beli satu,berapa harag dye ye

  4. Hebat, bagaimanalah agaknya electron daripada punca tenaga itu dipindahkan kepada bateri?
    Mesti budak-budak engineering tahu macam mana benda ini beroperasi.

  5. nasib la enset aku enset murah tapi bateri tahan lebih seminggu.. =]

  6. teknolig sekarang nie memudahkan betullah… sangat best… tapi harga dia pun boleh tahan.. hoho , kat malaysia mungkin belum compatible lagi …

  7. memang canggih. mungkin dalam 2-3 tahun lagi semua charger hp mahupun laptop menggunakan wireless. =)

  8. nk cari wireless lptp charger pula… serabut wayar!!!huuhu

    • laptop aku tak kisah sgt…pc aku lagi serabut wayar….keyboard, mouse n speaker dh wayarless…skang nk cari power supply n lcd monitor wireless lak…hoho

  9. semua semakin canggih ni…tanpa wayar.tikus pun
    tak gigit wayar pengecas telefon aku dah.hehe…

  10. wow… dah ade kat mesia ke belum nie? 😀