Statistik laman sosial Facebook sepanjang 2010

Statistik laman sosial Facebook.com sepanjang tahun 2010. Statistik ini dipetik dari nota Facebook Democracy.UK.

Status hubungan pada 2010:

43,869,800 menukar status kepada “single”
3,025,791 menukar status kepada “it’s complicated”
28,460,516 menukar status kepada “in a relationship”
5,974,574 menukar status kepada “engaged”
36,774,801 menukar status kepada “married”

Apa yang berlaku setiap 20 Minit di Facebook :

Pautan dikongsi : 1,000,000
Gambar ditanda: 1,323,000
Jemputan dihantar: 1,484,000
Wall Post: 1,587,000
Status Update: 1,851,000
Jemputan rakan diterima: 1,972,000
Gambar di muat naik: 2,716,000
Komen: 10,208,000
Mesej: 4,632,000

Selebriti Paling Diminati:

Lady Gaga : 24,712,169 orang peminat
Eminem : 23,729,700 orang peminat
Megan Fox : 19,575,080 orang peminat
Vin Diesel : 19,425,325 orang peminat
Rihanna : 18,903,844 orang peminat
Barack Obama : 17,229,885 orang peminat
Bob Marley : 17,168,034 orang peminat
Lil Wayne : 17,004,850 orang peminat
Justin Bieber : 16,779,874 orang peminat
Shakira : 16,520,790 orang peminat

Fenomena Facebook pasti akan lebih hebat tahun 2011 ni!

p/s : haha..Justin Bieber kalah kepada Barrack Obama!

15 thoughts on “Statistik laman sosial Facebook sepanjang 2010

  1. facebook mmg 1 fenomena. 1/12 penduduk dunia guna facebook, bayangkan lah…

  2. tahun 2011 nie, tak tau apa lagi FB nak perkenalkan. Huhu~

  3. salam..luffy datang menyinggah..gune kuase getah..fuhh3..

  4. lady gaga byk kontroversi kot

  5. Ramai juga org bermasalah tentang hubungan kat dunia ni yer he3..status single paling ramai….maknanya ramai yg yg nak cari jodoh kat facabook ni 🙂

  6. aa..SkY nak gitau ni, SkY ade msukkan link bro sebagai tanda thanks atas sumber facebook tuh ye? check it out ye..hehe

    p/s cane nak follow bro ye? xjumpe button nye =_=

    Hanya Orang Gila Yang Berfacebook

  7. Ada x maklumat tentang penggunaan facebook oleh NGO alam sekitar sama ada di Malaysia atau luar negara??