sollehahn [dot] com kini lebih hijau

Sebelum ini, saya pernah menulis mengenai 10 cara untuk anda lebih hijau tahun lepas. Nampaknya saya perlu edit semula post tersebut kerana saya baru menyuntik skrip baru ke dalam theme sollehahn[dot]com, sekaligus menjadikan blog ini lebih hijau!.

online leaf save the earth

Selepas 30 saat tidak aktif di blog ini, skrin akan menjadi gelap, dan mengurangkan penggunaan tenaga.

energy saving mode

Saya telah menyahut seruan http://www.onlineleaf.com/ untuk menjadikan dunia blog lebih mesra alam. Anda bila lagi?

Tagged with 

10 thoughts on “sollehahn [dot] com kini lebih hijau

  1. 30 lme sgt…klu 10 saat bole x??

  2. mcm mana nak buat…? perlu pergi ke web online leaf tu yer…?

  3. He3… Sekarang sume nak ijau, jai xleh nak buat, animated flash header blog Jai xleh nak golek2 nanti..he3

    • sebab jquery ke?..sollehahn.com ni pun guna jquery kat frontpage. plugin pun ada satu yang guna jquery. boleh je pasang.

      letak je skrip ni lepas skrip online leaf tu;

      jQuery.noConflict();

  4. patotnya lepas 30 saat, terus shut down… baru green… he3!

  5. bagus inisiatif anda berkenaan screensaver black ni. apa2 pon nak seribu daya tak nak seribu dalih