Jom request content kat sini

Status terkini : Kering idea…

Terbaca entri ni blog Jai tadi : Tips Kering Idea Nak Buat Entry.
Memang tepat pada masanya Jai buat entri tu. Tengah kekeringan idea nak menulis. Jadi saya nak minta cadangan dari para pembaca, content-content yang saya boleh buat. Saya akan bagi general guideline entri-entri yang boleh saya tulis disini. Sesiapa yang berhajat nak request content di sollehahn.com, jangan malu-malu nyatakan cadangan anda di kotak komen kat bawah.

General guideline :
1. Content mesti berkaitan IT, gajet, PC, hardware, sofware dan yang sewaktu dengannya.
2. Jenis-jenis tutorial yang saya boleh buat :
a. Photoshop/design
b. Webhosting
c. Hardware [pemasangan PC dan sebagainya]
d. Software [perisian tertentu untuk apa-apa function yang anda mahu]
e. Basic networking [setting LAN, wifi]
f. OS [window, linux, formatting dll]
g. Blogging [wordpress, blogger, joomla dan CMS lain]

Diharap para pembaca dapat memberi respon dan input-input berguna. Saya akan cuba sedaya-upaya menyediakan content yang anda request, cuma cepat atau lambat, bergantung kepada masa terluang.

Apa-apa pun, terlebih dahulu saya ucapkan terima kasih diatas segala respon anda.

Tagged with 

25 thoughts on “Jom request content kat sini

  1. Apa kata ajar bebudak yg tak reti PS
    cam cheq ni wat watermark seniri. 🙂

  2. review tentang iphone 5.. katanya dah siap??? tak pastilah …

    tutorial buat facebook page… untuk blog/website

  3. […] : entri request daripada Eriyza di entri “Request Content anda Disini“ AKPC_IDS += "949,";Popularity: unranked [?] Tags: […]

  4. bro.. nak request camne nak buat theme dalam joomla.

  5. salam bro. leh tak nak request yang komplikated ckit..hehe

    nak request tutorial pasal networking… cara nak buat network LAN guna WiFi. (ad hoc). Fokus windows 7. Sepanjang aku buat kat Windows 7 tak pernah jadi kot…sob3

    motif: main game DoTa, CS

  6. salam..tutorial utk buat header wordpress boleh bro? cuba tgok blog sy..kt atas yg warna hitam tu header ke? tp bila sy cr url image xde pun..buntu memikirkannya..tolonglah sy bro..sy tak suka langsung warna hitam kt atas tu.. serabut jiwa sy.. 🙁

    😀

    • image header ada… cuba cari pada file theme saudari, lihat pada folder images, ada file “header.png” .. image tu sebenarnya lebih berfungsi pada background header…

      • Sy dh tgok pd theme folder,mmg ada header.png tp ia tidak bwarna hitam spt di publish di blog sy..n bila sy buka d photoshop mmg tiada yg warna hitam tu..nape ye? Tq bro respon 🙂

        • mungkin tak nampak, sebab lebar image header.png tu hanya 1px.. halus giler.. cuba buat header baru, bersaiz 10×172 px… gantikan dengan file header yang asal.. pastikan nama file sama… dan lihat hasilnya.. 😀

          • waaaa…hebat giler bro!! mmg image tu halus sbb tu sy pelik, header kt blog tu kan besar..hek2..tq bro. sy cuba header baru skrg! 😀

          • aa..satu lagi, header hitam tu dia duplicate fail 1 px tu jadi besar kot. So, kalau nak buat baru dengan saiz besar, kena adjust coding sikit.

    • btol cakap eastbullet….header tu ada, tapi kat background…cari url header.png pada coding theme

  7. Salam Solehan,

    Saya tak request apa2…tetapi saya sangat suka apa2 toturial yg ada kat blog ni..dah lama tak buat blogwalking….sgt sibuk sejak 2/3 minggu ni..tuntutan kerja yg bertambah.

    • terima kasih kerana sentiasa menyokong…saya ada beberapa idea untuk tutorial…cuma sekarang ni, banyak kekangan masa…insyaAllah, kalau ada masa terluang nanti, saya akan buat lagi tutorial…

  8. […] Jaringan Wireless Ad Hoc di Windows 7By sollehahn – February 5, 2011 Dalam entri “Request Content” , saudara  RozaniGhani meminta saya membuat tutorial membuat Wireless Ad Hoc untuk Windows […]

  9. aku nak ko ajar.. photoshop sampai ko lebam.. aku tak reti apa ni pasal fotosop.. ko ajar buat header dulu.. pastu ajar buat logo.. mengikut turutan.. ajar cepat, jangan lambat.. ASAP!! hahaha