Apesal.com : Trafik ternyata lebih tinggi

Baru-baru ni saya terbaca sebuah artikel di Amanz.my mengenai blog aggregator terbaru , Apesal.com. Semalam, saya pun mencuba laman web tersebut. Apesal.com mendakwa trafik ke blog akan meningkat 30%-40% jika menggunakan perkhidmatan mereka. Mulanya memang kurang percaya kerana banyak pengalaman saya menggunakan aggregator, tetapi trafik masuk hanya sekitar 4-5 sahaja sehari. Tapi saya daftar juga. Syarat utama menggunakan Apesal.com adalah perlu menggunakan widget mereka di blog. Selesai meletak widget, saya ping beberapa entri.

Kemudian awal pagi tadi, seperti biasa, saya melihat statistik di back-end wordpress. Agak terkejut apabila melihat trafik yang masuk sangat berbeza berbanding kebiasaan. Biasanya, seawal jam 7 pagi, kurang 5 unique visitor yang masuk ke blog. Kadang-kadang, tiada lawatan pun jika tiada entri baru pada hari tersebut. Akan tetapi, pagi tadi, sehingga jam 7 pagi, 36 unique visitor telah masuk. Agak teruja.

trafik blog sollehahn dot com

Sehingga entri ditulis, hampir 120 unique visitor telah menjenguk masuk. Memang berbaloi. Jadi apa tunggu lagi?. Jom register ramai-ramai. Kita meriahkan Apesal.com!

Tagged with 

54 thoughts on “Apesal.com : Trafik ternyata lebih tinggi

  1. Macam menarik je…buleh try ni

  2. macam terbaik je..thanks nk try gak la ^_^

  3. tak sangka lak ade laman web tempatan camni.. thanks sebab kongsi.

    btw, aggretor tu benda apa? huhu

  4. aku selalu gak jumpa website camni kat blog omputih. Memang besh ar, sebab blog kita dipromote kat blog orang lain..

  5. pernah dengar pasal ni…tapi tak try lagi…malam ni jugak aku masuk…

  6. Satu lagi pilihan untuk promosi blog 🙂

  7. hoho, mekasih review. tak rugi pun join. masing-masing dapat traffik. kira apesal.com ni perantaraan la.

    taknak letak widget pun takpe..perkongsian traffik sehingga 300%, bila dah cecah 300% semua post yang korang letak takkan kuar selagi korang takde klik dari witget apesal.com..hehe

  8. setuju sangat tu
    aku dah reg cuma tak taw kat bahagian mana nak letak widget ni..

  9. wahhh menarik2. saya dh daftar. tunggu approval. thanks for sharing!

  10. dah daftar, tapi lum approved lagi..

  11. Cik admin, tolog approved.. Dia dengar x?..hu3

  12. lepas register tu kena submit post ke camne? explain ckit..

  13. akan dicuba terima kasih yer… 🙂

  14. Dah wat memang puas hati!!!

  15. yap. dah cuba. Memang berbaloi. Memang banyak trafik masuk. 🙂

  16. memang meletup…terkejut aku dibuatnya..hehe

  17. aku penah guna yg international punya web sama mcm apesal ni..
    memang terbukti traffic naek…
    so hari ni bru apesal approve…hehe…

  18. saya pon memang mencari bagaimana nak naikan traffic pada blog saya…so nak kena try ni…apa-apa pon lawat la http://mamapapa84.blogspot.com

  19. dah try beberapa hari yg lalu..
    memang ramai visitor yg masuk. ^___^

  20. yup btol tu…trafik naik sejak join apesal..even org yg visit tak follow, tp yg penting entri2 sume org baca.itu lg bermakna! best!

  21. Tak faham la statistik apesal tue. traffic sent @ traffic received. Sent tu siapa, blog kita ke apesal? received tu? kita ke apesal yang received?

  22. mmg terbaek apesal ni.. skang ni aku cuba nak reduce percentage aku utk click tru ratio tu.. kalau aku tgk aku punye stats kt apesal.. still akan naik ratio dia..

    masalah dia.. aku beri banyak trafik ke apesal.. dari aku terima.. itu mmg target aku.. perkara ni mmg dh terjadi.. n aku suka..

    yang aku tak suka.. kenapa apesal.com tak turunkan ratio aku.. skang ratio aku 59%.. sepatutnya lagi aku bagi kt epesal.com.. lagi reduce la ratio aku.. bro fhm tak? mmg la tunggang langgang soalan aku ni.. what say u?

    apa2 pun aku mmg tetap pakai apesal.com tu utk trafik.. tapi trik ni kena la turunkan ratio aku.. aku dh keudarakan soalan ni kt admin apesal.. tapi blum reply.. tgu la 2 3 hari g.. aku usha balik…

    • ratio tu kira ok ar kot…bg 1 trafik gi apesal, ko dapat 3 trafik masuk…..berbaloi ar tuh…lg pun nk risau apa, ko punya ratio baru 59%…..aku nyer ratio dah jejak 230% dah….

  23. ada ka tips2 yg boleh kurangkan exchange ratio tu selain dari pasang widget apesal kat blog…?

  24. sape nak buat website cam apesal.com

    email saya.. keypadlock11@gmail.com

    harga RM 1200.. tapi pulangan dye korang pikir2 lah sendiri.. Rm1200 bayar sekali sahaja..

    Pasal webhosting saya akan ajar..