10 tanda anda ketagih kepada laman sosial

Ini adalah entri khas untuk mengetahui samada anda seorang yang ketagih kepada laman sosial. Jika anda mengalami simptom-simptom berikut, bermakna anda menghadapi masalah ketagihan;

tweeter joke

1. Anda mengira jumlah rakan berdasarkan rakan di Facebook

2. Anda mempunyai lebih ramai rakan di Facebook berbanding di dunia sebenar

3. Anda “tweet” lebih banyak daripada bercakap

4. Anda tidak ketawa, tetapi hanya menyebut “lol”

5. Orang lain mengetahui rutin harian anda melalui Facebook dan Twitter

6. Tangan anda mula menggigil selepas seharian tidak memegang laptop/komputer

7. Anda log in ke Facebook dan Tweeter sebelum memberus gigi setiap pagi

8. Ketiadaan talian internet adalah masalah yang sangat besar bagi anda

9. Anda lebih mudah dihubungi melalui Facebook, berbanding melalui sms.

10. Satu-satunya sebab anda mengambil gambar, adalah untuk menjadikannya gambar profil anda

Jika anda mengalami walau satu pun daripada simptom diatas, dapatkan rawatan untuk merawat ketagihan, dan pastikan anda tidak mendapatkan rawatan melalui doktor di Facebook atau Tweeter!.

p/s: Ya!. Ni cuma entri merehatkan minda.

Tagged with 

18 thoughts on “10 tanda anda ketagih kepada laman sosial

  1. wah..nmpknya dh rmai la yg ada sintem2 n,sbb rmai yg dtg nk check ni..
    hehee…apa2 pon diri kta sndiri yg menentukan tahap sintem2 kta 2…
    like people say… u know yourself better than twitter and facebook..huhuhu

  2. kempen kerajaan satu rumah satu komputer berjaya dgn adanya facebook…

  3. lps ni org kt malasia x bca bku dh la..hehehehehe

  4. no.6 no.8 dan no.9 adalah satu sifat aku. tapi aku tak ketagih pon, he3!

  5. ambil gambar utk jd gmbr profil fb, last2 lekat gambar hantu hitam kt blkg. hahah

  6. saya kalau sehari tak online resah gelisah..tak buka FB ok lagi..kalau tak buka blog hmmm rasa cam tak lengkap..ketagih ler tu kan he3….

  7. […] akan kekal menjadi medium perantaraan utama di Malaysia. Situasi tersebut mula berubah apabila Facebook muncul. Era baru laman sosial bermula apabila Facebook lebih diterima oleh pengguna. Posisi […]