Tetikus paling mahal di dunia ; USD 24,300!!!

USD 24,300 ataupun RM 80,000 ++. Bukan harga kereta beb!. Tapi ni;

World's Most Expensive Mouse

Nah. Tetikus je, tapi harganya mak ai!. Mengalahkan harga Proton Saga!. Tetikus ni dibuat oleh Pat Says Now, pengilang dari Swiss. Disaluti emas putih 18 karat, dan 59 butir berlian, menjadikan ia sebagai tetikus paling mahal di dunia.

Siapa yang nak beli tetikus macam ni?. Kalau tetikus RM 80k , takkan nak guna laptop/pc cikai je. Mesti ribu-ribu juga harga…

sumber : Fabstuff

p/s : Tikus + berlian = mahal…diamond mouse

Tagged with 

14 thoughts on “Tetikus paling mahal di dunia ; USD 24,300!!!

  1. ini bukan bayar harga tetikus, tapi bayar harga emas dan berlian… sapa beli memang otak tarak… hua3!

  2. cam x de motif je letak mas kat situ..

  3. sebab dilekatkan berlian…mahal la ia… 🙂

  4. orang yg terlalu banyak duit sampai tak tau nak buat apa dengan duit tu bolehlah dapatkannya 1 🙂

  5. Assalaamu`alaikum.
    Membazirnya! Siapalah yang sanggup membeli tetikus emas putih? Daripada membazir duit membelinya, baik saya gunakan duit tersebut untuk membeli barangan dapur. 🙂

  6. kalau ada duit terlebih pun rasanya tak beli tikus nih… 🙂

  7. […] Still belum boleh lawan harga tertikus paling mahal… […]

  8. ni lagi la gila.. biasa je aku tengok mouse tu.. ek eleh.. pelik2