Sumber Laser Hijau dikenalpasti

Perlawanan akhir pertama Piala Suzuki AFF antara Malaysia dan Indonesia di Stadium Bukit Jalil kecoh akibat pancaran laser hijau ke wajah penjaga gol Indonesia. Perbuatan memalukan ini disiasat dengan teliti dan hari ini, sumber laser tersebut dikenalpasti.

Persoalannya kini, mengapa sollehahn.com berminat mengambil tahu hal ini?. Sebab pertama, laser itu sendiri berkait rapat dengan teknologi. Sebab kedua, sumber laser tersebut juga berkaitan dengan teknologi dan sains.

Gambar sumber laser tersebut tersebar luas di laman sosial hari ini;

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

laser hijau suzuki aff malaysia vs indonesiaYa!. Sumber tersebut dikenalpasti sebagai makhluk asing yang sinonim dengan negara Jepun ; ULTRAMAN!. Sungguh berat sebelah ultraman ni. Haha.

p/s : entri ini hanyalah entri suka-suka. Jangan ambil hati kalau ada yang terkena. Apa-apa pun, tahniah kepada skuad Malaysia kerana berjaya dalam perlawanan final pertama. Teruskan usaha untuk menjuarai Piala Suzuki AFF.  Melayu Boleh!. eh..Malaysia Boleh!

Tagged with 

13 thoughts on “Sumber Laser Hijau dikenalpasti

 1. aduhhh tak tahan entry ni,siap ada ultraman tu yang mahal tuuuu..
  BLOG AKU KINI

 2. Haha..lawak lawak..

  Jom skodeng,
  Kami Hannah Montana

 3. Ultraman datang membantu pasukan Malaysia hehehe..

 4. lepas ni import ultraman jadi bomoh..boleh la M’sia masuk world cup..kehkeh…

 5. Ha3.. Gbr xleh blah…

 6. Assalaamu`alaikum,
  haha, serius awak menyebabkan saya ketawa seorang diri depan pc. Tajuk dan petikan ayat paling atas tue yang tak tahan 🙂

 7. ultraman terlupa nak besarkan badan ke? asal kecik comei je… huk3!