Sistem kami bukan pembunuh email – Zuckerberg

Lanjutan daripada berita ancaman facebook kepada gmail semalam. Laman web TechCrunch yang menghadiri majlis yang diadakan oleh CEO Facebok, Mark Zuckerberg mengesahkan pelancaran Facebook’s Modern Messaging System semalam.

Facebook melancarkan sistem tersebut selepas berjumpa dengan golongan pelajar untuk mengetahui cara mereka berhubung. Para pelajar dikatakan tidak menggemari emel kerana ia terlalu formal.

Zuckerberg mendakwa, produknya bukanlah pembunuh emel kerana ia hanyalah messaging system yang diintegrasikan dengan emel. Apabila ditanya mengenai Gmail, Zuckerberg mengakui ia adalah produk yang bagus. Bagaimanapun, ia semakin kurang digunakan.

Mada masa ini, sistem tersebut menggabungkan SMS, IM, emel dan Facebook messages. Komponen-komponen lain akan ditambah dari masa ke semasa.

18 thoughts on “Sistem kami bukan pembunuh email – Zuckerberg

  1. thanks for the info bro. 😉

  2. bagus juga kalau ada fb email senang,nak pulak boleh baca status kat email fb jer kan he3..bila boleh guna email ni?

  3. la..spekulasi kurang tepat la ni..haha

    • niat dia mmg la bukan utk bunuh emel…tp kalau fikir balik, sistem dia gabungkan 4 komponen sekali termasuk emel..so perlu ke lagi org buka gmail utk emel semata2?

  4. Nampaknya ada pencabar google ni..
    baguslah,sekurang-kurangnya google masih lagi tidak menguasai pasaran sepenuhnya..

  5. still suka dominasi gmail berbanding facebook.

    zuckerberg kn warga israel..

  6. Macam menarik tu.. thanks atas infonya..

  7. macam2 tokey facebook ni.. kalo msging system ni boleh attach file, konfem yahoo and gmail dan msging system lain tutup…..