10 widget blogspot yang anda perlu ada

Sebelum ni saya dah kongsikan plugin untuk wordpress dan extension untuk joomla. Jadi untuk melengkapkan entri berantai nih, kali ni saya kongsikan pula 10 widget yang perlu anda ada untuk blog yang menggunakan platform blogger.com

1. Share This

Kongsikan artikel ke laman-laman sosial.

2. Popular Post

Menyenaraikan artikel-artikel popular berdasarkan jumlah komen

3. Blogumus

Memaparkan label-label artikel anda dalam bentuk animasi flash

4. Random Post

Memaparkan artikel-artikel rawak dalam blog anda. Mampu meningkatkan pageview.

5. Top Commentator

Menyenaraikan komentator paling rajin di blog anda.

6. Top Of Page

Widget terapung yang membawa pelawat terus ke bahagian atas laman blog apabila diklik.

7. Translate Blog Widget

Memudahkan pelawat menterjemah blog anda ke berbagai bahasa pilihan.

8. Recent Post

Memaparkan artikel-artikel terbaru di blog.

9. WhosAmongUs

Memaparkan bilangan pelawat yang sedang berada di blog anda. Juga beberapa statistik berkaitan.

10. Contact Admin

Membolehkan pembaca menghubungi anda, tanpa anda perlu mendedahkan emel anda kepada umum

12 thoughts on “10 widget blogspot yang anda perlu ada

  1. saya dah buat.tq

    kat mana saya bleh dapat plugin read more?

  2. apsal saya punya plugin share tu ada kt artikel terbaru je erk?ngape dia tak dok kt semua artikel?

  3. Terimakasih kerana menyenaraikan widget Top Commentator dari Blogger Sentral 🙂

    @slimdiet2
    Sila kunjungi Blogger Sentral dan search “auto read more”
    (promosi sikit….harap maaf tuan blog)

    • sama-sama…dulu memang saya selalu guna tips dari blogger sentral..tp tak tahu lak tuan punya blog org malaysia..=)

      promote sikit2 takpe…byk2 takleh..haha

  4. nice info…

    p/s : bole tlg editkn blog x? 😀

  5. lol…adk bradik pon nk berkire…klu bole nak edit smua!