iPhone 4 yang dinanti-nanti

Sekarang ni satu dunia tengah memperkatakan pasal iPhone 4 yang akan dilancarkan tak lama lagi. Jadi saya postkan sikit spec iPhone terbaru ni, bagi meleleh air liur korang..haha..

  • 5-megapixel camera.
  • Retina display ; 960 by 640
  • HD video recording.
  • 3.5-inch (diagonal) widescreen Multi-Touch display
  • Video recording, HD (720p) up to 30 frames per second with audio
  • Audio formats supported: AAC, Protected AAC, HE-AAC, MP3 , MP3 VBR, Audible, Apple Lossless, AIFF, and WAV
  • Built-in rechargeable lithium-ion battery
  • Charging via USB to computer system or power adapter
  • Standby time: Up to 300 hours

Gambar plak:

Ok cukup…kalau tak puas lagi tengok, beli la sendiri. Tengok kat sini:

Maxis

Digi

Celcom

spec dan gambar dari Laman Web Apple
Tagged with 

3 thoughts on “iPhone 4 yang dinanti-nanti

  1. Salam saudara… tak tahu apasal sesat masuk kat sini, terlanjur masuk saya nak bubuh komen ek… iPhone memang cantik dan dipenuhi apps yang hebat.. cuma.. harganya turut hebat. Rasanya tak baik membazir duit membeli barang yang tak diperlukan sangat. Pada saya selagi ianya boleh digunakan utk berhubung dan menghantar pesanan, ia dah jauh mencukupi

    • salam..terima kasih sebab sudi sesat masuk ke sini..huhu…

      yup..setuju…harganya mmg mahal…tp rasanya kalau ada pengeluar lain yg dapat keluarkan phone yang sama hebat…harga iPhone mesti jatuh menjunam..

  2. […] Android (sumber : Wikipedia). Ini jelas menunjukkan, OS ini begitu diminati berbanding OS lain (iOS, Blackberry, Windows Mobile, dan Symbian). Walaupun OS lain cuba menambah baik sistem mereka, […]